Palvelumme

Terveyspiste

Kivistön apteekin Terveyspisteessä sinua palvelee sairaanhoitaja. Siellä hoituvat monenlaiset pienet toimenpiteet ja mittaukset. Voit pistättää lääkeinjektiosi tai ottaa rokotteen, johon tarvittaessa saat reseptin kätevästi yhteistyölääkäriltämme. Voit myös huuhteluttaa korvat puhtaaksi vaikusta tai mittauttaa hemoglobiinin, verenpaineen, PEF-arvon tai kehonkoostumuksen. Haavanhoito, tikkien tai punkin poisto, pistosopetus tai muut pienet toimenpiteet hoituvat näppärästi apteekkiasioinnin yhteydessä. Lisäksi yhteistyölääkärimme on konsultoitavissa esimerkiksi reseptin uusimiseen tai uusiutuneen silmä- tai virtsatietulehduksen hoitamiseksi. Loppuvuoden 2022 aikana meille on myös avautumassa Synlabin laboratorionäytteenottopiste.

Sairaanhoitajan palvelut ovat saatavilla pääasiassa arkisin päiväsaikaan. Voit varata ajan apteekilta, puhelimitse 0505511358 tai sähköpostilla kivistonapteekki@apteekit.net tai tulla ilman ajanvarausta kysymään vapaata aikaa.​

Tästä suoraan ajanvaraussivulle:
https://nettivaraus6.ajas.fi/fi/5efa04bae39c

Annosjakelu

Tarjoamme Kivistön apteekissa annosjakelupalvelua. Annosjakelu helpottaa arkea ja parantaa lääkitysturvallisuutta. Annosjakelussa saat henkilökohtaiset lääkkeesi valmiiksi pusseihin annosteltuina ja tarvittaessa kotiin kuljetettuina.

Annosjakelussa lääkkeet toimitetaan kahden viikon erissä kätevästi pusseihin pakattuina. Jokaiseen pussiin on selkeästi merkitty asiakkaan nimi, lääkkeenottoajankohta (päivämäärä ja kellonaika) sekä pussin sisällä olevien lääkkeiden nimet. Pussista on helppo tarkistaa, että ollaan ottamassa oikea lääkeannos oikeaan aikaan.

Ennen annosjakelun aloittamista farmaseutti tarkistaa asiakkaan toimittaman lääkelistan pohjalta mahdolliset lääkkeiden yhteisvaikutukset, päällekkäisyysdet ja ottoajankohdat.

Reseptien uusimisesta tai voimassaolosta ei  tarvitse kantaa huolta, apteekki huolehtii nämä asiakkaan puolesta.

Annosjakelupalvelu sopii kaikenikäisille ja kaikkiin elämäntilanteisiin, kysy lisää apteekistamme!

Kotiinkuljetus

Kuljetamme apteekkituotteet Kivistön suuralueelle tarvittaessa alkaen 5 €:n hintaan. Ole yhteydessä, niin sovitaan kotiinkuljetuksesta tarkemmin!

Lääkeneuvonta

Asiantunteva henkilökuntamme opastaa sinua resepti- ja itsehoitolääkkeiden valinnassa, oikeassa ja turvallisessa käytössä sekä lääkkeiden oikeassa säilyttämisessä. Tarkistamme myös sopiiko uusi lääke käytettäväksi aikaisempien lääkityksiesi kanssa. Autamme sinua parhaamme mukaan terveytesi ylläpidossa ja sairauksien hoidossa. Kysy meiltä vaikka apua tupakoinnin lopettamiseen, painon hallintaan tai muuhun mieltäsi askarruttavaan terveyshuoleen.

Jos olet lähdössä matkalle, laadimme tarvittaessa reseptilääkkeistä Schengen- ja muut matkailijan todistukset. Palvelemme myös erityisluvallisia lääkityksiä käyttäviä asiakkaita ja haemme tarvittavan erityisluvan Fimealta.

Tarjoamme aina asiakkaillemme mahdollisuuden vaihtaa lääkevaihdon piiriin kuuluvat lääkkeet edullisempiin vastaaviin tuotteisiin. Neuvomme myös lääkkeiden Kela-korvauksista.

Seuraamme tiivisti alan kehitystä ja kouluttaudumme aktiivisesti, jotta sinä saisit aina tuoreinta ja ajantasaisinta tietoa lääkkeistäsi. Lääkeneuvontaa saat myös puhelimitse ja sähköpostilla.

Reseptien uusiminen

Pyrimme aina kertomaan, jos käyttämäsi lääkkeen resepti on umpeutumassa. Tarvittaessa voimme lähettää uusimispyynnön lääkärille.

Lääkejätteiden palautus

Palauta vanhentuneet tai käyttämättömäksi jääneet lääkkeet henkilökunnallemme.

Lääkejätteen syntyä voit vähentää sillä, että uuden lääkehoidon alkaessa ostat pienen pakkauksen. Näin lääke ja rahat eivät mene hukkaan eikä ympäristö kuormitu turhaan, jos lääke ei sovikaan sinulle tai lääkityksesi muuttuu.

Palauta lääkejäte näin:

Poista lääkejätteen ulkopakkaus ja laita pahvipakkaus pahvinkierrätykseen. Poista reseptilääkkeen ohjetarra ennen kierrätystä.

Tabletteja tai kapseleita ei tarvitse painaa irti folioliuskasta, vaan liuskat voi palauttaa sellaisenaan. Myös lääkevoiteet voit palauttaa alkuperäispakkauksessaan.

Palauta jodia ja bromia sisältävät lääkkeet, elohopeakuumemittarit sekä sytostaatit alkuperäispakkauksissaan erillään muusta lääkejätteestä.

Pakkaa ruiskut ja neulat läpäisemättömään astiaan, esimerkiksi muovipulloon.

Ravintolisät, kosmetiikan, perusvoiteet sekä luontaistuotteet voi laittaa normaaliin sekajätteeseen.

Kiitos kun palautat vanhentuneet lääkkeet meille. Toimitamme ne Fortumin jätteenkäsittelylaitokseen tuhottavaksi. Lue lisää lääkkeiden palautuksesta ja ympäristövaikutuksista täältä.

Kosmetiikka- ja
luontaistuotemyynti

Apteekistamme löytyy laaja valikoima korkealaatuista kosmetiikkaa ja luontaistuotteita. Henkilökuntamme auttaa juuri sinulle sopivan tuotteen valitsemisessa. Apteekissamme työskentelee myös koulutettu kosmetiikkaneuvoja, joka osaa suositella oikeat tuotteet kinkkisimpäänkin ihonhoitopulmaan.

Lähiapteekkisi-lehti

Meiltä saat neljä kertaa vuodessa ilmestyvän Lähiapteekkisi-lehden, joka sisältää ajankohtaista terveystietoa ja hyviä tuotetarjouksia.