Apteekkarin kevätkuulumisia

3.5.2022 – sirpan

Miten aika voikaan kulua näin nopeasti? Onko siitä jo tosiaan 1/2 vuotta, kun avasimme apteekin Kivistöön ja innokkaat sekä ystävälliset asiakkaat ryntäsivät sisään, yksi yllätyslahjaämpäriä hakemaan, toinen noutamaan reseptilääkkeensä ja kolmas vain ihmettelemään liikettä, kun saatiin ”uusi toimija kylille”.

Tämä mennyt aika tuoreena apteekkarina on ollut ehdottomasti yli 20 vuotisen työelämäni antoisinta aikaa! Uskallan sanoa, että meidän apteekissa on Suomen MUKAVIMMAT ASIAKKAAT! Eikä vähiten siksi, että vielä tänäkin päivänä edelleen kuulen kiitosta siitä, että Kivistöön saatiin vihdoin apteekki. Se, jos mikä tuo itselleni ja meidän koko henkilökunnalle hyvän mielen ja olon. Tunnemme itsemme tarpeellisiksi ja meidän tekemämme työ on merkityksellistä ja asiakkaamme arvostavat sitä. On myös hienoa nähdä, miten apteekkiin palataan uudestaan ja uudestaan. Monen asiakkaan kanssa olemmekin jo hyviä tuttuja. Juttelemme sujuvasti lääke – ja terveydenhoitoon liittyvien asioiden lisäksi elämästä, säästä, koronasta, tulevasta kauppakeskuksesta, niitä PARKKIPAIKKOJA unohtamatta 😉 eli kaikista asiakkaidemme mieltä askarruttavista asioista. Oikeastaan se on ollutkin suurin toiveeni tähän ammattiin ryhtyessäni: miten voisin apteekin asiakaspalvelun lomassa osoittaa kiinnostukseni jokaisesta ihmisestä ja oppia kuuntelemaan häntä niin, että jokainen kohtaamani henkilö voi kokea olevansa tärkeä ja arvostettu.

Pikkuhiljaa meidän apteekin tiimi niin vakituisine työntekijöineen kuin myös keikkalaisineen on hitsautunut yhteen ja voimme luottaa kollegan apuun ja tukeen. Tätä tukea on tarvittu, kun henkilökunta on vuorotellen sairastunut koronaan, kun on tullut yllättäviä muutoksia apteekin arjen pyöritykseen ja työvuoroja on pitänyt sumplia uuteen uskoon. Aika on ollut haastavaa, mutta kaikesta on selvitty! Pitkälti hienon tiimin saumattoman yhteishengen voimin!

Ilokseni huomasin myös Apteekkariliiton tälle keväälle lanseeraaman kampanjan Apteekkareista Kasvollisina yrittäjinä. Minulle on alusta asti ollut itsestään selvää, että toimin Kivistön apteekin apteekkarin roolissa koko suuralueen yrittäjänä ja teen töitä terveydenhuollon ammattilaisena sekä olen osa paikallista yhteisöä. Kohtaan päivittäin työssäni niin yksittäisiä asiakkaita kuin myös terveydenhuollon ammattilaisia ja sydämen asia on huolehtia meidän alueen asukkaiden terveydestä, sekä toivottavasti tulevaisuudessa myös olla jotenkin mukana ennaltaehkäisemässä erilaisia vaivoja ja sairauksia. Innolla odotamme Terveyspisteen lupaa, jonka käsittely on parhaillaan AVIn tehtävänä. Kun Terveyspiste avautuu, niin Kivistö saa taas yhden kaivatun palvelun lisää. Silloin meillä Kivistön apteekissa voi käydä esimerkiksi ottamassa rokotteen, mittaamassa hemoglobiinin tai kehonkoostumuksen sekä tarvittaessa vaikka poistaa ompeleet tikatusta haavasta. Terveyspisteen ajatus, kuin myös meidän apteekin ajatus, on nimenomaan tuoda terveyden sekä lääkehuollon palvelut lähelle asukkaita ja toimia apuna ja tukena sujuvasti ja nopeasti aina, kun siihen on tarvetta!

Toivotan kaikille turvallisen aurinkoista kevään jatkoa ja alkukesää sekä terveyttä jokaiselle! Nähdään apteekilla 🙂